DIGITAL KURS | Sara Bruun

Undervisa i engelska med digitala verktyg

Digitala verktyg kan göra engelskundervisningen mer kreativ, autentisk och målinriktad. I den här kursen får du handfast information för att välja och använda verktyg som gör skillnad för elevens lärande.

Se Sara Bruun själv presentera kursen!

Genom att varva teoretiskt och praktiskt arbete övar du på att utnyttja digitala resurser för att till exempel undervisa om skönlitteratur och kreativt skrivande, skapa ett tryggt samtalsklimat, samt förenkla ditt arbete med bedömning och feedback.

För vem? 

Undervisa i engelska med digitala verktyg vänder sig till lärare i engelska på mellan- och högstadiet. Du kan naturligtvis ha nytta av kursen även i andra språk. Kursen förutsätter inget övrigt material och du kan genomföra den när som helst under läsåret.

Vad? 

Kursen ger information och råd för att öva var och en av de fyra färdigheterna i engelska, samt verktyg som underlättar arbetet med feedback och bedömning.

Vi arbetar för att du ska bli en mer medveten och trygg användare av digitala resurser i undervisningen. Du får praktisk information om hur ett antal digitala verktyg fungerar, i vilka situationer de passar och hur du kan använda dem på ett målinriktat, strukturerat och kreativt sätt.

Hur? 

I fem kapitel varvas filmade genomgångar med skriftlig information, miniföreläsningar, konkreta övningar för klassrummet och reflektionsuppgifter för dig att genomföra under kursens gång. Kursen avslutas med ett kursintyg.

Kursmål

Målet är att du ska:

  • Få information om vilka digitala verktyg som passar för att öva olika färdigheter.
  • Kunna navigera mellan dessa digitala verktyg och känna dig tryggare i ditt användande.
  • Få en ökad förståelse för när digitala verktyg gör skillnad för elevernas lärande och när de inte gör det.
  • Öva på och bli inspirerad att testa goda digitala verktyg i din undervisning.
Format
Digital kurs
Licens
Individuell
Omfång
Ca 2.5 timmar
PRIS (exkl. moms)
599,00 kr
Köp kurs
Kursledare

Sara Bruun

Sara Bruun arbetar som engelsklärare på högstadiet i Höör och som utvecklingsledare i Höörs kommun, där hon handleder andra språklärare. Sara är även författare, skoldebattör och flitigt anlitad föreläsare. Saras språkblogg Bruuns klassrum har blivit en inspirationskälla för många, och så även hennes deltagande som Sommarvärd i Sveriges Radio, 2021.

Läs vår intervju med Sara Bruun inför kursen.