DIGITAL KURS | Mikael Tylmad

Programmering i matematik – Introduktion

För dig som ska undervisa i programmering krävs grundläggande ämneskunskaper och effektiva verktyg som fungerar i klassrummet. För att programmering ska bli lustfyllt för eleverna bör den också knytas till verkligheten.

I den här kursen går vi igenom programmeringens grunder och tillämpningar. Genom en praktisk workshop lär du dig att programmera med målet att applicera kunskapen på dina elever och väcka deras intresse för ämnet.

För vem? 

Programmering i matematik vänder sig till dig som undervisar i programmering inom ämnet matematik på högstadiet. Inga tidigare kunskaper eller övrigt material/programvara förutsätts.

Vad? 

Målet med kursen är att ge en introduktion och stabil grund i programmering, där vi praktiskt övar på att hantera de viktigaste begreppen: stegvisa instruktioner, variabler, villkor och loopar. Vi arbetar i JavaScript. Du får också ett kapitel om att undervisa i programmering, med råd och verktyg för att tillämpa kunskaperna i klassrummet.

Hur? 

I fem kapitel varvas filmade genomgångar med uppgifter där du själv övar att programmera i gradvis svårare steg. Vi använder oss av en kostnadsfri online-resurs för det praktiska arbetet. Du får även tillgång till råd, filmer och instruktioner som du direkt kan använda i din undervisning. Kursen avslutas med ett kursintyg.

Kursmål

Målet för kursen är att du ska:

  • Få en avdramatiserad och verklighetsanknuten bild av programmering.
  • Lära dig de grundläggande begreppen som återkommer inom all form av programmering.
  • Testa begreppen praktiskt och öva att programmera på ett enkelt sätt.
  • Få förståelse för, samt råd och kunskap om hur du kan koppla begreppen till din undervisning.
  • Känna dig tillräckligt trygg för att gå vidare på egen hand och väcka elevernas intresse.
Format
Digital kurs
Licens
Individuell
Omfång
Ca 3 timmar
PRIS (exkl. moms)
749,00 kr
Kursledare

Mikael Tylmad

Mikael Tylmad är utbildad programmerare och de senaste 15 åren har han arbetat i skolvärlden som IT-ansvarig och programmeringslärare. Han är även författare till flera läromedel om programmering och driver online-resursen koda.nu. Mikael har även gjort instruktionsfilmer för Skolverket på ämnet.

Läs vår intervju med Mikael Tylmad inför kursen.