DIGITAL KURS | Maria Wiman

Ny som lärare – Relationer och ledarskap

Den första tiden som lärare är både omtumlande och utmanande. I den här kursen får du enkla och handfasta verktyg att ta med dig för en så bra start och första tid som möjligt. Genom att varva teoretiskt och praktiskt arbete studerar vi hur du kan utvecklas som en stabil ledare i klassrummet, bygga upp goda relationer och rutiner, samt hantera konflikter. Målet är att skapa en trygg, stabil och tillåtande arbetsmiljö, för dig och dina elever.

Se Maria Wiman själv berätta om sin kurs i filmen ovan.
För vem? 

Relationer och ledarskap är en fristående kurs inom kurspaketet Ny som lärare, som vänder sig till dig som är lärarstudent eller som arbetar dina första år som lärare. Kursen passar för lärare på alla stadier och inom alla ämnen och förutsätter inget övrigt material.

Vad? 

Vi arbetar konkret och praktiskt för att utveckla vår elevsyn och professionella förhållningssätt samt övar på att arbeta upp en trygg gruppidentitet och lägga grunden för goda relationer med eleverna. Du får också information och uppgifter för att arbeta med ordningsregler, störande beteenden och konflikthantering.

Hur? 

I fyra kapitel varvas filmade genomgångar med skriftlig information, lektionsaktiviteter, mallar och uppgifter för dig att genomföra under kursens gång, både i och utanför klassrummet. Kursen avslutas med ett kursintyg.

Kursmål

Målet för kursen är att du ska:

  • Få metoder för att skapa trygghet och struktur i ditt klassrum.
  • Förstå hur mycket av dig själv du kan bjuda på som lärare.
  • Arbeta med att levandegöra skolans värdegrund.
  • Känna dig trygg vid första mötet med en klass.
  • Förstå hur du kan bryta upp negativa strukturer i klasser.
  • Kunna bemöta elever som utmanar dig.
  • Kunna hantera elever i konflikt.
Format
Digital kurs
Licens
Individuell
Omfång
Ca 2 timmar
PRIS (exkl. moms)
599,00 kr
Köp kurs
Kursledare

Maria Wiman

Maria Wiman är lärare i svenska och SO, och har undervisat både på mellan- och högstadiet. Maria är flerfaldigt prisbelönt för sitt arbete att koppla samman undervisningen med verkliga mottagare utanför klassrummet. 2019 utsågs hon till Sveriges Bästa Lärare av Sydsvenska Industri- och Handelskammaren. Tillsammans med sina elever har Maria också vunnit Huddinge Demokratipris och Surfa lugnt-priset. Dessutom är hon en aktiv skoldebattör och författare till två böcker om läraryrket.

Läs vår intervju med Maria Wiman inför kursen.