DIGITAL KURS | Maria Wiman

Ny som lärare – Goda föräldrakontakter

Den första tiden som lärare är både omtumlande och utmanande. I den här kursen får du enkla och handfasta verktyg att ta med dig för en så bra start och första tid som möjligt. Genom att varva teoretiskt och praktiskt arbete studerar vi hur du kan skapa goda relationer med elevernas vårdnadshavare, lyckas med olika typer av möten och kommunikation, samt hantera krävande situationer och konflikter. Målet är att skapa ett gynnsamt samarbete med elevernas bästa i fokus.

Se Maria Wiman själv berätta om sin kurs i filmen ovan.

För vem? 

Goda föräldrakontakter är en fristående kurs inom kurspaketet Ny som lärare, som vänder sig till dig som är lärarstudent eller som arbetar dina första år som lärare (arbetsår 0-3). Kursen passar för lärare på alla stadier och inom alla ämnen och förutsätter inget övrigt material.

Vad? 

Vi arbetar konkret och praktiskt med att utveckla vårt professionella förhållningssätt genom att använda oss av lärarens rättigheter och skyldigheter. För att skapa en gynnsam relation med vårdnadshavare står samtalsmetodik och bemötande i centrum. Vi övar också på att använda föräldramöten, utvecklingssamtal och andra kommunikationskanaler effektivt samt får verktyg för att hantera krävande relationer och konfliktsituationer.

Hur? 

I fyra kapitel varvas filmade genomgångar med skriftlig information, lektionsaktiviteter, mallar och uppgifter för dig att genomföra under kursens gång, både i och utanför klassrummet. Kursen avslutas med ett kursintyg.

Kursmål

Målet för kursen är att du ska:

  • Bli medveten om dina och vårdnadshavares rättigheter och skyldigheter.
  • Känna dig trygg i hur du håller i föräldramöten och utvecklingssamtal.
  • Få konkreta tekniker för gynnsam samtalsmetodik.
  • Fundera över hur du sätter gränser mellan jobb och fritid.
  • Känna dig trygg i kontakten med påstridiga föräldrar.
  • Hitta sätt att hålla konstruktiva och effektiva möten på skolan.
Format
Digital kurs
Licens
Individuell
Omfång
Ca 2 timmar
PRIS (exkl. moms)
599,00 kr
Köp kurs
Kursledare

Maria Wiman

Maria Wiman är lärare i svenska och SO, och har undervisat både på mellan- och högstadiet. Maria är flerfaldigt prisbelönt för sitt arbete att koppla samman undervisningen med verkliga mottagare utanför klassrummet. 2019 utsågs hon till Sveriges Bästa Lärare av Sydsvenska Industri- och Handelskammaren. Tillsammans med sina elever har Maria också vunnit Huddinge Demokratipris och Surfa lugnt-priset. Dessutom är hon en aktiv skoldebattör och författare till två böcker om läraryrket.

Läs vår intervju med Maria Wiman inför kursen.